informatie en motivatie
Liefde voor muziek en hout - John Striegel (1958)

Sinds het afronden van mijn kunstopleiding in 1985 maak ik abstract ruimtelijk werk van hout. De laatste 15 jaar maak ik voornamelijk houten muzikanten. Bij deze beelden gebruik ik vaak echte, niet meer bespeelbare muziekinstrumenten. Ik zaag ze in stukken en componeer ze op kubistische wijze met fruitbomenhout  en wilgentakken. Hierdoor ontstaat een muzikant die vol enthousiasme zijn instrument bespeelt. Ik moet de muziek als het ware horen als ik naar mijn creatie kijk, dan vind ik het beeld goed en af.

Het gaat mij voornamelijk om de vormgeving, de uitstraling en het esthetische geheel, ik vind het echter ook belangrijk zo circulair mogelijk te werken. Ik hou niet van weggooien, repareer voorwerpen indien mogelijk en/of haal de nog bruikbare onderdelen eraf. Het gebruikte hout komt dan ook van gesnoeide of dode bomen, en de instrumenten zijn meestal in zo’n slechte staat dat het niet de moeite loont deze nog te herstellen.

De liefde voor muziek uit zich niet alleen in het maken van ‘muzikanten’, maar sinds mijn jeugd bespeel ik zelf ook graag het drumstel en de gitaar. 

 


Bij de "abstracten" tracht ik een suggestie van beweging en vrijheid uit te beelden, waarbij de ruimte om het beeld een belangrijke rol speelt.

De wandobjecten zijn zowel muzikanten als abstracten en worden van wilgen-/fruitbomenhout, oud hout of hout van gebruiksvoorwerpen gemaakt. 
N.B. De meeste beelden kunnen ook als wandobject aangepast worden, en enkele wandobjecten ook als vrijstaand beeld. Overigens kan elk beeld zowel met een grote als een kleine sokkel geleverd worden.


Alle zeer scherpe foto's met een helder witte achtergrond zijn gemaakt door fotografen Marco StroetSander Heezen, en sinds 2022 door fotograaf Alex Cohen